Ühes koolis jättis haigus pooled õpilased koju

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Kui Saaremaal asuva Salme põhikooli õpilastest-õpetajatest olid eile haigena kodus ligi pooled, siis Kuressaare koolidest ja lasteaedadest puudus erinevatel põhjustel umbes iga viies laps.


Salme kooli õppealajuhataja Marina Maasik ütles Oma Saarele, et eile puudus 130 õpilasest 58 ning märkis, et haigestunute arv on nädala jooksul hüppeliselt tõusnud - eelmisel reedel oli haigeid lapsi vaid 20.

«Peamiselt on haiged vanemate klasside õpilased,» sõnas Maasik, lisades, et algklassides oli haiguspuhang juba varem ära.

Õppealajuhataja sõnul on õppetöö koolis tugevalt häiritud. Suurt rolli mängib ka see, et lisaks õpilastele on puudu ka pooled õpetajad ja mõned töötajad.

«Lastel on praegu neli tundi päevas,» iseloomustas Maasik olukorda. Lihtsalt ei olevat õpetajaid, kes suudaksid tunniplaanis ettenähtud tunnid ära anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles