
Tervise arengu instituudi (TAI) äsja valminud retseptivihikust «Mitmekesista oma toidulauda» leiab soodsaid tervislike toidukordade retsepte. Kuidas valmib maitsev kartuliroog kiludega?
Tervise arengu instituudi (TAI) äsja valminud retseptivihikust «Mitmekesista oma toidulauda» leiab soodsaid tervislike toidukordade retsepte. Kuidas valmib maitsev kartuliroog kiludega?
Muna on suurepärane toiduaine, sisaldades hästi omastuvaid valke, vajalikke rasvu, vitamiine ja mineraalaineid. Mitmekesise toitumise seisukohalt oleks nädalas hea süüa keskmiselt neli kanamuna, nenditakse retseptivihikus.
Värske kala ja kalatooted on vahel kallid ja nende töötlemine vajab oskusi ja aega. Kui selleks puudub võimalus, siis saab edukalt kasutada ka kalakonserve, mis on soodsama hinnaga ja juba töödeldud kujul. Küll aga tuleks tähelepanu pöörata töödeldud kalatoodete soolasisaldusele.
Liha kipume Eestis sööma rohkem, kui on toitumissoovitustes ette nähtud. Soovituste kohaselt võiks nädalas söödava liha kogus olla maksimaalselt 150 grammi kuumtöödeldud sea- või veiseliha ning umbes 400 grammi kuumtöödeldud kana- või kalkuniliha.