Olulise depressiooniravimi varud apteekides on otsakorral

PM Tervis
Copy
Ravimil nimega Elontril on taaskord tarneraskused.
Ravimil nimega Elontril on taaskord tarneraskused. Foto: Kristjan Teedema/Scanpix

Ravimiamet kinnitab, et depressiooni raviks kasutatava ravimi Elontril varud on otsakorral.

«Ravimi Elontril (toimeaine bupropioon) müügiloa hoidja GlaxoSmithKline (Ireland) Limited esindaja on teada andnud tarneraskustest, mis kestavad viimase info põhjal detsembri lõpuni,» selgitas ravimiameti sisse- ja väljaveo järelevalve büroo spetsialist Klara Saar.

Elontril on näidustatud depressiooni raviks. Sama toimeaine sisaldusega alternatiive Eestis ei turustata, kuid mitmed teised depressiooni ravimid on saadaval. «Elontril on hulgimüügist otsa saanud ning varud apteekides on samuti otsakorral.»

Veebilehtedelt www.raviminfo.ee ja www.apteegiinfo.ee on võimalik vaadata, millistes Eesti apteekides ravim veel saadaval on, kuid need veebilehed ei kajasta andmeid reaalajas – soovitatav on apteeki helistada veendumaks, et ravim ei ole broneeritud ega juba müüdud.

«Ravimiamet otsib koostöös hulgimüüjate, Eesti haigekassa ja arstide erialaseltsiga lahendusi ravimi vajaduse katmiseks tarneraskuse perioodil. Hulgimüügiettevõtte kinnitusel saabuvad järgmisel nädalal Eestisse bupropiooni sisaldavad müügiloata ravimid Bupropiom Generis 150 mg ja Bupropiom Generis 300 mg,» märkis Saar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles