Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

SÄÄSTURETSEPT Tervisesõbralikud muffinid saab valmistada mikrolaineahjus

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kommid, küpsetised sisaldavad üldjuhul palju lisatud suhkrut. Nende asemel võiks eelistada puuvilju-marju, pähklid-seemned. Kui tuleb siiski tuju maiustada, oleks hea teha ise mõni magustoit või küpsetis. Sellisel juhul on täpselt teada, palju ja mida sinna on lisatud, soovitatakse Tervise arengu instituudi retseptivihikus «Mitmekesista oma toidulauda». Ka ise tehtud küpsetisi ei maksaks süüa suurtes kogustes ja sageli.

Šokolaadimuffinid (mikrolaineahjus)

  • 2–3 dl (140 g) nisujahu
  • 2 tl (10 g) küpsetuspulbrit
  • 1 dl (100 g) suhkrut
  • 1/2 dl (20 g) kakaopulbrit
  • 2 väiksemat klaasi (360 g) piima
  • 4–5 spl (60 g) õli
  • 8 ruudukest (40 g) šokolaadi
  • Maitsestamiseks veidi soola
  1. Sega jahu ja küpsetuspulber.
  2. Lisa suhkur, kakaopulber ja veidi soola. Sega koostisosad hoolikalt läbi.
  3. Lisa segusse piim ja õli (jäta umbes 1 tl kruuside määrimiseks) ning sega ühtlaseks tainaks.
  4. Määri kruuside põhjad õliga ja täida kolmandik igast kruusist tainaga.
  5. Aseta igasse kruusi tükk šokolaadi ja seejärel lisa tainast nii palju, et kaks kolmandikku kruusist oleks täidetud.
  6. Küpseta muffineid mikrolaineahjus 2 minutit 800 W juures (korrigeerige aega vastavalt tulemusele). Ahjus küpsetades 180 °C juures 20-25 minutit, kuid siis kasuta muffinipanni.

Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

Märksõnad

Tagasi üles