Tallinn annetab Ukrainale neli kiirabiautot

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tallinna Linnavolikogu otsustas tänasel istungil annetada Ukrainale neli täisvarustuses kiirabiautot. Kaks kiirabiautot jõuavad peagi Ukrainasse Eesti välisministeeriumi kaudu ning kaks autot annetatakse Lvivi linnale.

Linnavolikogu esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul on Ukraina järjepidev toetamine Tallinna jaoks väga oluline. «Oleme sõja algusest peale järjepidevalt ja mitmekülgselt toetanud Ukraina omavalitsusi. Ukraina toetamine ja üles ehitamine on niivõrd mastaapne ülesanne, et lisaks riiklikule tasandile peavad ka omavalitsused andma oma panuse,» ütles ta.

«Suur osa sõja käigus kannatada saanud teenuseid on oma olemuselt omavalitsuslikud – haridus-, kommunaal- ja sotsiaalteenused on suure surve all kõikjal üle Ukraina.»

Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Remo Tõnismäe

Ossinovski rõhutas, et kindlasti ei jää praegune abi Tallinna poolt viimaseks ning juba täna on töös mitmed uued koostöö- ja humanitaarabiprojektid. «Kui mitmed riigid on võtnud hoiaku, et Ukraina ülesehitust hakatakse tõsisemalt toetama siis, kui sõjategevus on lõppenud, siis minu hinnangul tuleb alustada kohe. Enamik riigist on tänaseks okupatsioonist vabastatud ning neis piirkondades tuleb koheselt alustada ka ülesehitust. Mul on hea meel, et Eesti riik on selles küsimuses võtnud eestvedaja rolli,» rõhutas Ossinovski.

Annetatud kiirabiautod Mercedes-Benz Sprinter 319 kuulusid varasemalt Tallinna Kiirabile ning ei olnud enam igapäevases kasutuses. Tallinna linn on juba varem annetanud kaks kiirabiautot, kinkinud Žõtomõri koolile 50 sülearvutit, saatnud humanitaarabi Lvivile ja Kiievile, toetanud rahaliselt Ukraina Punast Risti ning andnud vajalikke varuosi Tšernivtsi vee-ettevõttele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles