Kas lõhenenud huultele sobib kõige paremini palsam, seerum või kreem?

BENU Apteek
Copy
Kuivad huuled on ebameeldiv probleem.
Kuivad huuled on ebameeldiv probleem. Foto: Shutterstock

Esimesed külmakraadid on juba kohal, mis tähendab meist paljude jaoks huulte kuivemaks ja krobelisemaks muutumist. Millist hooldusvahendit huulte eest hoolitsemisel eelistada, räägib BENU kosmeetikakonsultant Kreete Põlme.

Kuna nägu on talvisel perioodil kõige enam ilmastikutingimustele eksponeeritud, ilmneb Põlme sõnul kiiresti nahakuivus, sealhulgas muutuvad kuivaks ka huuled.

«Kui huuled on niisked ning väljas on jahedamad temperatuurid ja tuuleiilid, muutuvad huuled ka kuivemaks. Seetõttu soovitan vältida huulte limpsimist, mis vaid süvendab probleemi,» ütles ta.

Nahakuivus on tingitud veekaost naha pindmistes kihtides. «Kuna naha kaitsebarjäär on vähenenud, aurustub vesi nahast kiiremini. Ent huulte kuivus on sageli ka veepuuduse märgiks, seetõttu on oluline ka piisav vee joomine, et tagada niisutatud nahk,» selgitas kosmeetikakonsultant.

Palsam sobib igapäevaseks kasutamiseks, kreem pakub rikkalikumat niisutust

Nagu nahahoolduses üldiselt, peaks hooldustoodete valikul lähtuma nahatüübist ja vajadustest. Ent millist toodet ikkagi eelistada, kui valikus on nii huulepalsamid, -seerumid kui ka kreemid?

«Huulepalsamid on kergema tekstuuriga ja sobivad ideaalselt igapäevaseks kasutamiseks kergelt kuivematele huultele. Huulekreemid seevastu on rikkalikuma tekstuuriga, nagu nimi ütleb, kreemisemad ja need sobivad inimestele, kes soovivad rikkalikumat niisutust või kelle huuled on kuivad ja pragunevad,» märkis Põlme.

«Huuleseerumid imenduvad sügavamale nahka ja on rikkaliku koostisega aidates pakkuda huultele ekstra hooldust,» lisas ta.

Lisaks on valikus ka spetsiaalseid huulepalsameid, mis on mõeldud kahjustatud ja pragunenud huultele. «Need aitavad kiirendada naha paranemist ja taastumist ning aitavad vältida veekadu,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles