Miks on hea ka eakana seksida

Aleksander Laane
, ajakirjanik
Copy
Foto: Foto Kampus Production, Pexels

Teadlased on juba ammu teadnud, et positiivsem vaade vananemisele võib inimese tervisele kasu tuua. Positiivne mõtlemine aitab meeled erksad hoida, vähendab südamehaiguste ohtu, pikendab eluiga ja soosib tervislikku seksuaalelu. 

Nüüd on Missouri ülikooli uuring kinnitanud, et vanematel täiskasvanutel, kes suhtuvad vananemisse positiivselt, on tervislikum seksuaalelu. See järeldus ei üllatanud aga teadlast, kes on uurinud, kuidas positiivne vaade vananaemisele elu vanemas eas muudab.

Vananemise tajumise kohta lisandub teadmisi kiiresti ja palju, ütleb Hanamori Skoblow, uuringu juhtiv autor. «Me teame, et positiivne arusaam vananemisest võib olla tõesti kasulik, kuid kui see on negatiivne, võib see olla kahjulik. Negatiivne ettekujutus vananemisest on seotud kognitiivsete funktsioonide languse suurema tõenäosusega, suurema tõenäosusega haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse ja isegi lühema elueaga. Tahtsime näha, kuidas vaated mõjutavad inimeste seksuaalsuhteid.» Nagu oodatud, aitab positiivne mõtlemine vanemas eas viia ka tervisliku seksuaaleluni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles