VIDEO Sõltuvus kiirtoidust: mis juhtus mehega, kes sõi aastas üle 460 pitsa

PM Tervis
Copy
Pitsa.
Pitsa. Foto: Shutterstock

Telekanal TLC tutvustas kiirtoidusõltlaste saates Joshi, kes sõi terve aasta jooksul rohkem kui ühe pitsa päevas. 

Pitsa on burgerite, hotdogide ja praekana kõrval üks kõige populaarsemaid kiirtoite. 

Josh sõi aasta jooksul tervelt 469 pitsat. Rohkem kui ühe pitsa söömine päevas on erakordne ning enamus inimesi seda ei suudaks.

Enne kolmandat klassi sõit Josh normaalselt, kuid pärast seda, kui ta sai oma esimese taskuraha, hakkas ta pitsat sööma. Mees meenutas heldimusega, kuidas kohvikutädi andis talle reedeti peale teise tunni kellahelinat lisalõuna. Josh rääkis, et ta ei ole köögivilju söönud alates viiendast klassist, mil ema teda selleks sundis. 

Kolledžis oli Josh eliitsportlane ning see aitas tal pitsasõltuvusest hoolimata vormis püsida. Sellise «dieedi» tõttu tekkisid mehel aga peavalud ja iiveldus. 

Telekanalis TLC näidati talle 469 pitsakarpi, et rõhutada olukorra tõsidust. Lisaks näidati Joshile kui palju küllastunud rasvu ja transrasvu pitsades on. Pärast nn šokiteraapiat julgustati Joshi teisi toite proovima ning mees sõi isegi köögivilju. 

Millega Josh praegu tegeleb? Ta jookseb nüüd kaks miili päevas ja kavatseb võrkpalli mängimise juurde naasta. Pitsat sööb ta harva ja pöörab tähelepanu hoopis teistele toitudele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles