10 käepärast vahendit, millega tugevdada südant

BENU Apteek
Copy
Aroonia preparaadid aitavad alandada vererõhku.
Aroonia preparaadid aitavad alandada vererõhku. Foto: Shutterstock

Apteegid pakuvad tooteid, mis aitavad südametervise parandamisele kaasa. Apteeker Rjabtsova toob välja 10 kasulikku soovitust, kuidas oma südame eest hoolitseda. 

  1. Oomega-3-rasvhappeid sisaldavad preparaadid aitavad alandada kolesterooli taset veres ja reguleerivad arteriaalset vererõhku.
  2. Letsitiini kapslid lahustavad kolesterooli kogumikke, parandavad maksa funktsiooni ja väljutavad maksas olevat kolesterooli.
  3. Punase riisi preparaadid vähendavad kolesterooli sünteesi maksas, vähendavad kolesterooli imendumist soolestikus ja suurendavad kolesterooli eritumist.
  4. Koensüüm Q10 annab energiat ja tugevdab südame tööd. Q10-vitamiinist on palju abi, kuna see aitab südamel paremini kokku tõmbuda. Q10 mõjul veresoonte vastupanu ehk resistentsus vererõhule langeb.
  5. Magneesium ja kaalium on südamelihase häireteta töö tagamiseks kõige olulisemad mineraalained. Magneesium aitab reguleerida südamelööke, soodustab veresoonte lõõgastumist ning takistab trombide teket. Magneesiumi täiendav tarbimine tugevdab ka südamepuudulikkuse ravimi digoksiini toimet. Diureetikumide tarvitajad peavad kindlasti tarvitama lisaks magneesiumi, kuna magneesium viiakse uriiniga kehast välja.
  6. Antioksüdandid: beeta-karoteen, seleen, E- ja C-vitamiin on väga tähtsad südame kaitse rollis.
  7. Südame tervisele on väga vajalikud B-grupi vitamiinid, kuna nende puudus põhjustab rasva ainevahetuse häireid, rasvumise kiirenemist ning kolesteroolitaseme tõusu.
  8. Viirpuud sisaldavad preparaadid mõjutavad südame löögitugevust ja vatsakeste kokkutõmbejõudu, aeglustavad südame löögisagedust ning alandavad vererõhku.
  9. Aroonia preparaadid aitavad alandada vererõhku.
  10. Apteegis saab lasta koostada endale südame terviseriski raporti, mis annab hea ülevaate südametervislikust seisundist. Raport annab  eesolevaks kümneks aastaks tervisekäitumise nõuandeid, mis on olulised südamehaiguste ennetamise seisukohalt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles