USA haiglad on patsiente täis, kuid põhjuseks pole Covid (1)

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ameerika tervishoiu- ja teenindusministeeriumi analüüsi kohaselt on haiglad rohkem täis, kui olid kogu Covid-19 pandeemia ajal, edastab CNN

Respiratoorsete viiruste hooaeg USAs kogub alles hoogu, kuid juba täidab see sel aastal voodikohti palju rohkem kui Covid. Üle 80 protsendi haiglavooditest on juba kasutusel. Varem olid haiglad nii täis jaanuaris, kui USAs hoogustus koroonaviiruse omikrontüvi. Kui jaanuaris oli Covid-19 patsientide jaoks kasutusel umbes veerand voodikohtadest, siis praegu on kasutusel vaid kuus protsenti. 

USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuse andmetel on kõigis osariikides peale kuue kõrge või väga kõrge hingamisteede viirushaiguste levimus. Hooajalise gripi aktiivsus kasvab jätkuvalt.

Tänupühanädalal gripi tõttu haiglasse sattunute arv oli ligi kaks korda suurem kui eelmisel nädalal.

Ameerika haiglate liidu kvaliteedi ja patsientide ohutuse asepresident Nancy Foster ütleb, et gripihaigete sissevool on peamine põhjus, miks haiglad täituvad. Lisaks on põhjus tööjõupuuduses ja patsientide mahajäämuses, kelle ravi on viimastel aastatel hilinenud. Ta lisab, et haiglasse jõuab palju vanemaid täiskasvanuid ja väikeseid lapsi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles