Prantsusmaa ennetusrevolutsioon: noortele täiskasvanutele on kondoomid tasuta

PM Tervis
Copy
Prantsusmaa pakub 18-25-aastastele noortele tasuta kondoome.
Prantsusmaa pakub 18-25-aastastele noortele tasuta kondoome. Foto: Shutterstock

President Emmanuel Macron teatas, et alates 2023. aastast on 18–25-aastastele kondoomid tasuta, et aidata vähendada soovimatut rasedust ja suguhaigusi.

Prantsusmaa teeb 18–25-aastastele inimestele kondoomid vabalt kättesaadavaks, et ohjeldada soovimatut rasedust ja vähendada sugulisel teel levivate haiguste (STD) levikut.

«Apteekides on 18-25-aastastele kondoomid alates 1. jaanuarist tasuta,» teatas Prantsusmaa president Emmanuel Macron neljapäeval. Macron kirjutas Twitteris, et sugulisel teel levivad haigused on noorte seas sagemas. «Seetõttu alustame väikest ennetusrevolutsiooni.»

Praegu hüvitab riigi tervishoiusüsteem kondoome arsti või ämmaemanda retsepti alusel, eesmärk on peatada sugulisel teel levivate haiguste, sealhulgas HIV-nakkuse levik. 

Macron möönis, et seksuaalkasvatuse osas üldiselt: «Me ei ole selles teemas kuigi head. Tegelikkus on teooriast väga-väga erinev. See on valdkond, kus me peame oma õpetajaid palju paremini koolitama.»

2022. aasta alguses hakkas Prantsusmaa pakkuma tasuta rasestumisvastaseid vahendeid kõigile alla 25-aastastele naistele, laiendades olemasolevat alaealistele mõeldud programmi, mille eesmärk on ennetada soovimatut rasedust rasestumisvastaste vahendite kulukuse tõttu, kirjutab Deutsche Welle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles