Xanaxi ja mitmete teiste ravimite tarned on häiritud

BNS
Copy
Xanax.
Xanax. Foto: Toomas Huik

Müügiloa hoidja Upjohn EESV ja Bayer UAB esindajad teatasid osade ravimite tarneraskusest.

Müügiloa hoidja Upjohn EESV esindaja teatas Xanax 0,25 milligrammi, 0,5 milligrammi ja ühe milligrammi tablettide tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti järgmise aasta jaanuari lõpuni. Saadaval on teised sama toimeaine ja annustega ravimid.

Xanax XR 0,5 milligrammi ja üks milligrammi toimeainet prolongeeritult vabastavate tablettide tarneraskus kestab eeldatavasti tuleva aasta jaanuari lõpuni. Saadaval on sama toimeaine, kuid erineva ravimvormiga ravimid. Patsiendid peaksid ravi jätkamiseks pöörduma oma arsti poole.

Müügiloa hoidja Bayer UAB esindaja teatas Iberogast suukaudse vedeliku tarneraskustest, mis kestab eeldatavasti järgmise aasta jaanuari lõpuni. Saadaval on teised sama näidustusega ravimid. Alka-Seltzer 324 milligrammi kihisevate tablettide tarneraskuse kestus ei ole teada. Samuti on saadaval teised sama toimeaine ja näidustusega ravimid.

Ülevaate nendest apteekidest, kus ravimeid veel on, saab teada veebilehtedelt www.apteegiinfo.ee ja www.raviminfo.ee. Veebilehed ei kajasta andmeid reaalajas, mistõttu on soovituslik ravimi kohalolus veendumiseks esmalt apteeki helistada.

Kui tarneraskuse kestuse või alternatiivide saadavuse kohta on muudatusi, siis uuendab ravimiamet infot ravimiregistris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles