Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

RETSEPTID Lihtne ja tervislik õhtusöök, mis viib keele alla

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mõtled, mida täna õhtul süüa teha? Toitumisnõustaja Irina Tamme jagab kahe maitsva toidu retsepte. 

Mee ja sinepiga broileri poolkoivad

(1 portsjon = 375 kcal)

Vaja läheb:

  • 180 g broileri poolkoibi (kondiga, nahaga)
  • 75 g kartulit
  • 70 g porgandit
  • 70 g kaalikat
  • 3 g õli
  • 3 g mett
  • 3 g sinepit
  • küüslauguküüs
  • ½ sibulat

Maitsestamiseks: sool, pipar

Valmistamine:

  • Marineeri broileri poolkoivad mee ja sinepiga.
  • Maitsesta soola ja pipraga.
  • Tükelda kartulid, porgandid, kaalikas.
  • Aseta ahjuplaadile kõik köögiviljad ning broileri poolkoivad.
  • Piserda peale tilk õli.
  • Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30-40 minutit või kuni valmimiseni.
Mee ja sinepiga broileri poolkoivad.
Mee ja sinepiga broileri poolkoivad. Foto: Erakogu/ Irina Tamme

Kaneeline soe õun kohupiimakreemiga

(1 portsjon = 375 kcal)

Vaja läheb:

  • 200 g maitsestamata kohupiimakreemi (rasva 3%)
  • 130 g õuna
  • 8 g võid
  • 10 g rosinaid
  • 10 g kookospalmisuhkrut
  • 3 g mandlilaaste

Maitseks: kaneeli, soovi korral vaniljet

Valmistamine:

  • Pese ja viiluta õun õhukesteks viiludeks.
  • Prae õuna pannil võis.
  • Maitsesta kookospalmisuhkru, kaneeli ja soovi korral ka vaniljega.
  • Kui õunad on pehmed, lisa rosinad, sega korraks läbi.

Serveeri sooja õuna kohupiimakreemi ja mandlilaastudega. Võid mandlilaaste enne kuival pannil veidi röstida.

Kaneeline soe õun kohupiimakreemiga.
Kaneeline soe õun kohupiimakreemiga. Foto: Erakogu/ Irina Tamme

Märksõnad

Tagasi üles