Mõtled, mida täna õhtul süüa teha? Toitumisnõustaja Irina Tamme jagab kahe maitsva toidu retsepte.
RETSEPTID ⟩ Lihtne ja tervislik õhtusöök, mis viib keele alla
Mee ja sinepiga broileri poolkoivad
(1 portsjon = 375 kcal)
Vaja läheb:
- 180 g broileri poolkoibi (kondiga, nahaga)
- 75 g kartulit
- 70 g porgandit
- 70 g kaalikat
- 3 g õli
- 3 g mett
- 3 g sinepit
- küüslauguküüs
- ½ sibulat
Maitsestamiseks: sool, pipar
Valmistamine:
- Marineeri broileri poolkoivad mee ja sinepiga.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Tükelda kartulid, porgandid, kaalikas.
- Aseta ahjuplaadile kõik köögiviljad ning broileri poolkoivad.
- Piserda peale tilk õli.
- Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30-40 minutit või kuni valmimiseni.
Kaneeline soe õun kohupiimakreemiga
(1 portsjon = 375 kcal)
Vaja läheb:
- 200 g maitsestamata kohupiimakreemi (rasva 3%)
- 130 g õuna
- 8 g võid
- 10 g rosinaid
- 10 g kookospalmisuhkrut
- 3 g mandlilaaste
Maitseks: kaneeli, soovi korral vaniljet
Valmistamine:
- Pese ja viiluta õun õhukesteks viiludeks.
- Prae õuna pannil võis.
- Maitsesta kookospalmisuhkru, kaneeli ja soovi korral ka vaniljega.
- Kui õunad on pehmed, lisa rosinad, sega korraks läbi.
Serveeri sooja õuna kohupiimakreemi ja mandlilaastudega. Võid mandlilaaste enne kuival pannil veidi röstida.