Üllatav abinõu aitab vabaneda halvast hingeõhust

PM Tervis
Copy
Kuidas vabaneda halvast hingeõhust?
Kuidas vabaneda halvast hingeõhust? Foto: Shutterstock

Probiootilised bakterid, mida tavaliselt leidub kääritatud toiduainetes, nagu jogurt, juuretis ja misosupp, võivad aidata lahti saada halvast hingeõhust, selgus ajakirjas BMJ Open avaldatud tõendite koondanalüüsist.

Lenduvad väävelühendid on püsiva halva hingeõhu peamine põhjus. Neid ühendeid toodavad teatud suubakterid, kui puutuvad kokku toidujääkidega, mida seostatakse halva suuhügieeniga.

Hingeõhku võivad aga aidata värskendada toidulisanditena võetud Lactobacillus salivarius, Lactobacillus reuteri, Streptococcus salivarius, Weissella cibaria, ütlevad uue analüüsi valguses teadlased. Nad lisavad aga, et vaja on teha rohkem uuringuid.

Probleemi lahendamiseks kasutatakse tavaliselt suuvett, närimiskummi või keele kraapimist. Uued tõendid näitavad, et probiootilised bakterid võivad pakkuda lihtsamat alternatiivi.

Teadlased selgitavad, et probiootikumid võivad pärssida suus aminohapete ja valkude lagunemist anaeroobsete bakterite poolt, piirates seega halvasti lõhnavate kõrvalsaaduste tootmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles