McMasteri ülikooli teadlane ja uuringu vanemautor Waliul Khan ütles, et Allura Red (nimetatakse ka FD&C Red 40 ja Food Red 17 ja alluurpunaseks ja punaseks toiduvärviks nr 17) on tavaline koostisosa kommides, karastusjookides, piimatoodetes ja mõnes teraviljatootes. Värvainet E129 kasutatakse toiduainetele värvi ja tekstuuri lisamiseks, sageli laste meelitamiseks. Toidulisaainena on see keelatud Taanis, Belgias, Prantsusmaal, Saksamaal, Šveitsis, Austrias, Norras ja Rootsis, kuid paraku mitte Eestis.
Loomkatseid teinud teadlased leidsid, et pidev kokkupuude alluurpunasega kahjustab soolestiku tervist ja soodustab põletikku. Värv häirib otseselt soolestiku barjäärifunktsiooni ja suurendab soolestikus leiduva hormooni serotoniini tootmist, mis seejärel muudab soolestiku mikrobioomi koostist, mis omakorda suurendab vastuvõtlikkust koliidile ehk haavandtõve tekkele.