Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

See mari reguleerib hästi veresuhkru taset

Copy
Foto: PublicDomainPictures, Pixabay

Mustsõstar avaldab soodsat mõju sellele, milline on sinu veresuhkru tase pärast sööki. Seega oled õnnega koos, kui sul külmkapis on mustsõstra- või mustikavaru! Kuid abiks on ka punane sõstar ja jõhvikas.

Need marjad tasakaalustavad glükoosi taseme muutusi, summutades suhkrutaseme tõusu ja viivitades langusega. Mõju on tõenäoliselt seotud marjadest saadud polüfenoolühenditega, antotsüaanidega, mida mustsõstar ja paljud teised kodumaised marjad rohkesti sisaldavad.

Mustsõstarde kasulikku mõju tervisele toetas uuring, mis viidi läbi Ida-Soome ülikoolis. Kliinilises uuringus saavutati kasulik mõju söögijärgsele veresuhkru tasemele 75 g (1,5 dL) mustsõstardega, mis on märkimisväärselt väiksem portsjon kui varasematest uuringutest järeldada võis. Mustsõstraid tarbitakse koos suhkruga sageli nende loomuliku hapukuse tõttu, mis võib terviseteadlikele tarbijatele muret valmistada. Tundub siiski, et mustsõstardega koos tarbitav suhkur pole nii ebatervislik kui marjadeta tarbitud suhkur.

Tagasi üles