![Artikli foto](http://f10.pmo.ee/x9dWMkqN6BpzPEi2dhOjiaG_EPA=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2022/12/26/15046305t1h5936.jpg)
Mustsõstar avaldab soodsat mõju sellele, milline on sinu veresuhkru tase pärast sööki. Seega oled õnnega koos, kui sul külmkapis on mustsõstra- või mustikavaru! Kuid abiks on ka punane sõstar ja jõhvikas.
Mustsõstar avaldab soodsat mõju sellele, milline on sinu veresuhkru tase pärast sööki. Seega oled õnnega koos, kui sul külmkapis on mustsõstra- või mustikavaru! Kuid abiks on ka punane sõstar ja jõhvikas.
Need marjad tasakaalustavad glükoosi taseme muutusi, summutades suhkrutaseme tõusu ja viivitades langusega. Mõju on tõenäoliselt seotud marjadest saadud polüfenoolühenditega, antotsüaanidega, mida mustsõstar ja paljud teised kodumaised marjad rohkesti sisaldavad.