Hooletu maniküür võõra küünetehniku juures päädis vähidiagnoosiga

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

50-aastane naine jagas oma lugu FOX 11 vahendusel, öeldes, et 2021. aasta novembris läks ta maniküüri ega arvanud, et sellest saab õudusunenägu. 

Grace Garcia sõnul üritas ta enne tänupüha oma tavapärases salongis aega broneerida, kuid vabu aegu polnud saadaval. Seejärel otsustas ta külastada teist oma töökoha lähedal asuvat salongi.

Naise sõnul oli uus küünetehnik teinud paremale sõrmusesõrmele palju haiget ning see nägi pärast hooldust halb välja. «Lisaks oli seal ka vill, mis ei tahtnud paraneda,» meenutab Garcia. Ta arvas, et tehnik võis kasutada samu tööriistu ka mõnel teisel kliendil. 

Koju naastes määris ta haavale antibiootikumi salvi. Kui asi hullemaks läks, naasis ta salongi, et juhtkonda töötaja veast teavitada. Tema üllatuseks teatas salong, et küünetehnik vallandati juba mitmete teiste klientide kaebuste tõttu.

Olles mures, miks tema sõrm kolme kuu pärast korralikult ei parane, otsis ta abi arstilt, kes suunas ta nahaarsti juurde biopsia tegemiseks.

Peaaegu kohe pärast dermatoloogi külastamist sai Garcia kurjakuulutava kõne ja ta teadis, et tema jaoks ei lähe kõik hästi. «Teel auto juurde helistas ta mulle, ta ütles, et pean tagasi tulema,» meenutas ta.

Kui Garcia suunati UCLA-sse spetsialisti dr Teo Soleymani vastuvõtule, teatati talle, et tal on lamerakuline kartsinoom, mille võis vallandada tema maniküür. 

Garcial diagnoositi 1. staadiumi vähk. Dr Soleymani ütles, et naisel vedas, et ta otsis piisavalt kiiresti arstiabi, vastasel juhul oleks tulnud haige sõrm amputeerida. Garciale tehti kirurgiline protseduur, mille käigus õnnestus arstidel kogu vähk välja saada ilma liigset nahka eemaldamata.

Lamerakk-kartsinoom on teatud tüüpi nahavähk, mis areneb naha keskmise ja välimise kihi lamerakulistes rakkudes. Kuigi Mayo kliiniku andmetel ei ole see eluohtlik, võib see seisund olla agressiivne.

Dr Soleymani ütles FOX 11-le, et ta on näinud vaid käputäis juhtumeid, mis on põhjustatud maniküürist, edastab Medical Daily

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles