ME SAAME HAKKAMA Kuidas võita vampiiri? (1)

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Fantaasiamaailma vampiiri oskab igaüks ära tunda, energiavampiirideks kutsutavad tegelased on aga väliselt igati vinks-vonks kodanikud.
Fantaasiamaailma vampiiri oskab igaüks ära tunda, energiavampiirideks kutsutavad tegelased on aga väliselt igati vinks-vonks kodanikud. Foto: Shutterstock

Näost valge, joob verd, kipub kirstus magama ja tal on märkimisväärsed silmahambad – me kõik oskame õiget vampiiri ära tunda. Inimestevahelises suhtluses imevad ohvrilt elujõu välja aga energiavampiirideks kutsutavad tegelased. Et nad on välimuselt tavainimestest eristamatud ning tihti esmapilgul ka väga sümpaatsed ja meeldivad, on oht, et neid ei märgata enne, kui ollakse juba tükk aega nende ohvriks olnud.

Energiavampiiriga kokkusattumisest on õigupoolest lihtne aru saada. Kui on keegi, kellega suheldes ja suhtlemise järel tunned end iga kord nagu tühjakspigistatud sidrun, oled väsinud, segaduses, pahur ja tujust ära, siis oledki ühe ohvriks sattunud. Muud inimesed ja jutud väsitavad meid vahel samuti, aga siis me enamasti teame, mis on põhjus: ei sobi see teema või teise inimese vaade asjadele või jutumaneer või ollakse ise muudel põhjustel hapras-haavatavas seisundis.

Energiavampiiri puhul on enamasti väga raske sõnastada, mis täpselt väsitas. Nagu öeldud, on nad sageli igatepidi kenad ja vahel lausa ülisõbralikud inimesed, neis pole mingit põrgulikku õelust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles