Tallinn kutsub veebruaris tasuta talisuplema

PM Tervis
Copy
Talisuplejad.
Talisuplejad. Foto: Mailiis Ollino/Scanpix

Tänavuse liikumisaasta raames on veebruarikuus võimalus kõikidel linlastel minna tasuta talisuplema Pirita ja Nõmme taliujumiskeskustesse. Kohapeal on olemas nii juhendajad kui ka soe saun.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on liikumisaasta seatud eesmärk pakkuda linlastele võimalusi proovida erinevaid liikumisharrastusi ja tekitada suuremat huvi tervislikumate eluviiside vastu. «Liikumisaasta veebruarikuu prioriteediks on kasutada ära talvevõlud: lisaks suusatamisele ja uisutamisele kutsume linlasi ka end karastama talisupeldes,» lisab Belobrovtsev.

Veebruarikuus saab tasuta külastada Nõmme Spordikeskuse talisupluskeskust igal kolmapäeval kell 9-10 ning Pirita Taliujumiskeskust pühapäeviti kell 12-14. Kohapeal on olemas nii juhendajad kui ka soe saun.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) soovituste järgi peaksid täiskasvanud tervise hoidmise nimel liikuma vähemalt 150-300 minutit nädalas mõõduka intensiivsusega või vähemalt 75-150 minutit nädalas tugeva intensiivsusega. Lisaks soovitatakse teha kaks korda nädalas lihaseid tugevdavaid harjutusi ning eelkõige vähendama istudes veedetud aega.

Lastele ja noortele soovitab WHO liikuda vähemalt 60 minutit iga päev mõõduka kuni tugeva aktiivsusega. Täiendavalt tuleks teha vähemalt kolmel päeval nädalas tugeva intensiivsusega tegevusi, lihaseid ja luid tugevdavaid harjutusi ning vähem istuda.

Liikumisaasta sündmustel üle Eesti saad silma peal hoida SIIN.

Rohkem infot liikumisaasta kohta leiad Tallinna veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles