TERVISEKOMPASS Suhted minu ümber - need kujundavad mind

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Enesekohased uskumused on nagu sisemine kompass, kuid on see kompass alati hästi paigas või alles seadistamisel? Noore inimese eneseotsingud, sisemised ja välised vastuolud, väljakutsed, hormoonide möll, uute kogemuste põnevus ja uudishimu, palju muud segadust tekitavat koos suure iseolemise sooviga – see on tähtis, samas aga keeruline ja segadust tekitav aeg.

Kuidas kujuneb minapilt? Kuidas saab kildudest tervik, mis mõjutab enesetunnet, enesehinnangut, olemise- ja tegutsemise viisi, võimekust, elurõõmu, tahet, kõiki suhteid ja emotsioone, toimetulekut erinevate eluliste väljakutsetega ning pürgimusi.

Muusikateraapia doktor Alice Pehk.
Muusikateraapia doktor Alice Pehk. Foto: Kersti Niglas

Värvikamalt ja sisukamalt aitavad seda teemat avada ühine arutelu noorte inimestega, kes on eneseotsingute teekonnal. Enese otsimisest ja suhetest end ümber räägivad noored Karoliina, Markus ja Margus. Saadet juhib koolitaja Hille Luht-Pihelgas.

Igas saates tutvustame ka ühte teraapiavormi. Sel korral räägib saate lõpuosas muusikateraapia doktor Alice Pehk, kellele ja miks kasutatakse muusikateraapiat. 

Noortele suunatud taskuhääling «Räägi, kuidas sul päriselt läheb» on Postimehe terviseportaali ja sarja «Teaduse ja kunsti mängud» erisaade, mis läheb eetrisse korra kuus. Igas osas tulevad külla noored inimesed, kes jagavad oma kogemusi ja mõtteid erinevatel vaimse tervise teemadel.

Veebruaris võtab koolitaja ja mentor Hille Luht-Pihelgas koos noorte külalistega teemaks soolise identiteedi. 

Hea noor! Kui sa soovid jagada oma kogemust, anda tagasisidet või tulla ise saatesse, kirjuta vaimsetervisepodcast@gmail.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles