Tarbijakäitumise uurimine on paljastanud, et piimapakil oleva realiseerimiskuupäeva möödudes on inimesed altid selle kraanikausist alla valama. Kuid kui piima on hoitud külmikus, peaks see tegelikult olema joomiskõlblik veel umbes nädal pärast realiseerimiskuupäeva. Isegi kuni kaks nädalat, olenevalt külmiku temperatuurist.
Hea teada: kui kaua püsib piim tegelikult joomiskõlblik?
Üldiselt, kuni piim lõhnab tavapäraselt ja näeb hea välja, on seda tõenäoliselt siiski ohutu tarbida. Isegi veidi hapuks läinud piima tarbimine ei põhjusta tõenäoliselt tõsist haigust, sest pastöriseerimisprotsess tapab enamiku haigusi põhjustavatest patogeenidest.
Kuid mitte kõik ei viska nina krimpsutama panevat piima ära, vaid küpsetavad sellega. Hapupiima happesuse tõttu on see väidetavalt hea petipiima asendaja.
Kui piim ilmutab aga juba märke, et on muutumas juustuks, tasub joogipoolist kallata uuest piimapakist.