Peaasi.ee kutsub haridusasutusi osalema vaimse tervise vitamiinikuuris

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Alates tänasest kuni 1. märtsini saavad koolid ja lasteaiad registreeruda Peaasi.ee viienädalasele vaimse tervise vitamiinikuurile. Igal nädalal keskendutakse ühele vaimse tervise vitamiinile ja jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja vaimse tervise tasakaalu parandada.

Viis vaimse tervise vitamiini on puhkus ja hea uni, tasakaalustatud toitumine, liikumine, meeldivate emotsioonide kogemine ja head suhted.

«Vaimse tervise hoidmiseks saab igaüks palju ära teha. Lasteaia- ja kooliõpetajatel on selles oluline roll, et luua mõnus ja turvaline keskkond, kus vaimsest tervisest rääkida, koos arutada ja katsetada vaimse tervise hoidmise nippe,» rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Vitamiinikuurile saab registreeruda siin: https://bit.ly/3ZcONOP

Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinikuur koosneb viiest teemanädalast, mida saab ette võtta koos õpilaste, pere, sõprade või töökaaslastega ja ka üksinda, et turgutada oma vaimset tervist. Eelmisel aastal osales vitamiinikuuris enam kui 65 000 inimest, neist 10 000 olid haridusasutustest.

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur «Tasakaal on peaasi» toimub neljandat korda ja seda rahastab Tervisekassa.

Vaimse tervise vitamiinikuur toimub 13. märtsist – 16. aprillini.

Peaasi.ee tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasi.ee on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus tunnustati Peaasi.ee-d kodanikuühiskonna aasta tegija ja aasta vabaühenduse tiitlitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles