ME SAAME HAKKAMA ⟩ Pea sassis kollektiivis – alluv ja ülemus

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Kui suhte algatajaks või tunnetest märkuandjaks oli esmalt ülemus, kas võib olla nii, et sa ei söandanud talle korvi anda?
Kui suhte algatajaks või tunnetest märkuandjaks oli esmalt ülemus, kas võib olla nii, et sa ei söandanud talle korvi anda? Foto: Shutterstock

Armastus ei küsi kohta ega aega, vanust ega sugu, lihtsalt võtab su oma võimusesse ja siis on asi otsustatud. See romantiline kujutlus võib meile rõõmu teha, kui meenutame oma praeguseni heas seisus paarisuhte müstilisevõitu algust. Kui aga suhetega asjad nii hästi läinud pole, võib sedasorti mõtteviis tekitada abitust. Miks mind tabas suur tunne täiesti vale inimese vastu? Miks nii valel ajal, oodanud veel aastakene?

Kui muidu võib äkiliselt peale sadavate romantiliste tunnete uskumus hoida meid suhte parandamisse panustamast (sest armastus tuleb ja läheb nagu tahab, mina ei saa seda mõjutada), siis on olukordi, kus päris suhteaimduse algfaasis oleks küll ülivajalik kogu praktiline mõtlemine appi võtta. Ikka selleks, et otsustada, kas tasub sellise inimesega ja sellisesse suhtesse astuda.

Võrdsus on paarisuhtes vajalik nagu hapnik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles