Rase taotleb vanglast vabastamist, kuna süütu loode on luku taha pandud (1)

PM Tervis
Copy
Rase naine. Pilt on illustreeriv
Rase naine. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Florida naine taotleb ebaseaduslikult kinni peetud loote nimel vanglast vabastamist, kirjutab Huffpost. Kui loode on inimene, väidab sündimata lapse advokaat, siis Florida on loote ilma nõuetekohase menetluseta luku taha pannud.

Florida naine, kes ootab kohut teise astme mõrvas süüdistatuna, väidab, et tema sündimata last – keda ei ole süüdistatud üheski kuriteos – peetakse ebaseaduslikult kinni ja ta tuleks vanglast vabastada.

Eelmisel nädalal loote nimel esitatud erakorralises petitsioonis väitis advokaat William Norris, et Miami-Dade'i parandus- ja rehabilitatsiooniosakond ei ole suutnud tagada piisavat sünnituseelset hooldust Natalia Harrellile ja tema kliendile, naise kaheksa-kuusele lootele.

«Sündimata laps on inimene,» ütles Norris NBC-le. «Inimesel on põhiseaduslikud õigused ja üks neist on õigus mitte võtta vabadust ilma nõuetekohase seadusliku menetluseta.»

Petitsioonis väideti, et korrektsiooniosakond ei ole suutnud tagada piisavas koguses sünnieelseid vitamiine ja toitvat toitu, ei viinud Harrelli plaanitud arsti vastuvõtule ning jätnud korra raseda kuuma transpordikaubikusse ilma konditsioneerita.

Norris ütles, et esitas avalduse pärast seda, kui isa võttis temaga ühendust, muretsedes oma tulevase lapse heaolu pärast.

Kinnipidamisosakond vaidlustas süüdistused kinnipeetava eest hoolitsemise kohta, öeldes avalduses, et on «pühendunud tagama, et kõik kinnipeetavad saavad professionaalset, õigeaegset arstiabi ja asjakohast ravi.»

Florida peaprokurör Ashley Moody toetas esmaspäeval petitsiooni tagasilükkamist, viidates tõendite puudumisele selle kohta, et Harrellit on halvasti koheldud.

24-aastast Harrelli on maakonna vanglasüsteemis hoitud alates juulist, kui teda süüdistati Uberi kaasreisija Gladys Yvette Borcela surmavas tulistamises keset tüli.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles