Peaasi kutsub täna vaimse tervise kohvikute päevale

PM Tervis
Copy
Anna-Kaisa Oidermaa.
Anna-Kaisa Oidermaa. Foto: Tairo Lutter

Täna, 25. veebruaril ootavad vaimse tervise esmaabi koolituse läbinud vabatahtlikud inimesi vaimse tervise kohvikusse Tallinnas Rävala pst Reval Cafes kell 9–17 ja Tartus Riia mnt Reval Cafes kell 10–21.

«Vaimse tervise kohvikusse on oodatud kõik inimesed, kes tunnevad, et nad soovivad jagada oma vaimse tervise muresid ja nõu küsida. Oodatud on ka inimesed, kes on mures oma lähedase vaimse tervise pärast ning soovivad seda jagada,» rääkis Peaasi.ee projektijuht Sandra Liiv.

Vaimse tervise kohvikute vabatahtlikud on omandanud toetava kuulamise ja vaimse tervise esmaabi pakkumise oskuseid Peaasi.ee vaimse tervise esmaabi koolitusel.

«Usaldusväärsetele inimestele oma raskustest rääkimine aitab. Seda seetõttu, et sel juhul kannatab inimene vähem üksindustunde all ning üksindus on väga suur lisastress. Jagamine vähendab üksindust,» selgitas Liiv.

Vabatahtlikud on kohvikus eraldi märgistatud lauas valge T-särgiga, millel on kiri «Olen olemas». Lisaks saab vaimse tervise kohvikus kohapeal lugeda või koju lugemiseks kaasa võtta ärevuse, depressiooni ja vaimse tervise esmaabi töövihikuid.

Vaimse tervise kohvikutes saab vestelda peamiselt eesti keeles, piiratud aegadel ka vene ja inglise keeles.

Vaimse tervise kohvikute päeva lisainfot leiad siit.

Peaasi.ee tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasi.ee on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus sai Peaasi.ee kodanikuühiskonna aasta tegija 2020 aasta vabaühenduse tiitli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles