Regionaalhaigla uueks juhatuse liikmeks saab õendusdirektor Katre Zirel

PM Tervis
Copy
Katre Zirel
Katre Zirel Foto: PERH

​Põhja-Eesti regionaalhaigla nõukogu kinnitas teisipäeval haigla juhatuse uueks liikmeks Katre Zireli.

Zirel on regionaalhaigla õendusdirektor alates 1. jaanuarist 2021. Ta on aktiivselt osalenud haigla juhtimismeeskonna töös ja tema panus õendusvaldkonna arendamisse on olnud märkimist vääriv. «Õendus- ja hooldustöötajad on meie kõige suurem tööpere, kelle eestvedamisel toimuvad olulised arengud haiglas ja on loogiline, et selle valdkonna juht kuulub ka haigla juhatusse ning seda esmakordselt,» ütles regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu. «Mul on hea meel, et Katre on valmis õenduskvaliteedi arendamist jätkama juhatuse liikme vastustust kandes.»

Regionaalhaigla nõukogu esimees Taavi Rõivase sõnul on õendustöötajate roll ravitöös võtmetähtsusega ja ajas veelgi kasvav. Zirel on õendusdirektorina näidanud, et tal on nii võimekus kui tahe viia õendusvaldkonna juhtimine uuele tasemele. «Oleme kahe aasta jooksul näinud tema initsiatiivikust ja võimet asju ära teha. Tema fookuses on koostöö arendamine parima raviteekonna tagamisel, patsiendikesksus, patsiendiohutus ja õenduse kvaliteet,» kinnitas Rõivas.

Zirel on olnud varasemalt Regionaalhaigla anestesioloogiakliiniku ja anesteesiakeskuse õendusjuht. Enne seda on ta töötanud Ida-Tallinna keskhaiglas, kunagises Mustamäe haiglas ja Tartu Ülikooli kliinikumis intensiivraviõenduses. Ta oli regionaalhaigla e-intensiivravi initsiatiivgrupi liige, on kuulunud regionaalhaigla töökeskkonna nõukogusse ja elustamiskomiteesse. Zirel on panustanud ka õendusõppe arengusse Eestis, olnud Tallinna Tervishoiukõrgkooli õe õppekava nõukogu liige, algatanud kutsealase eelkoolituse Arte gümnaasiumis ning on terviseteaduste magistriõppe intensiivõenduse ainekava moodulijuht. Katre Zirel on Eesti naisliidu poolt tunnustatud Aasta Ema 2020 aunimetusega, Haridus- ja teadusministeeriumi poolt auhinnatud 2020 Aasta hariduse sõber tiitliga. Ta on 2012 valitud Tallinna aasta tervishoiutöötajaks. Zirel on avaldanud mitmeid erialaseid publikatsioone ja juhendanud magistritöid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles