Rahvusvaheline koostöö tagab ITK patsientidele tipptasemel uroloogilise abi

PM Tervis
Copy
Ida-Tallinna Keskhaigla uroloogiakeskuse meeskonnaga liitus professor Peeter Rehder.
Ida-Tallinna Keskhaigla uroloogiakeskuse meeskonnaga liitus professor Peeter Rehder. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Ida-Tallinna Keskhaigla uroloogiakeskuse meeskonnaga liitus mainekas professor Peter Rehder Austriast (Medical University Innsbruck), kes on tegev ja tuntud eelkõige rekonstruktiivuroloogia ning lasteuroloogia valdkonnas.

Tegemist on ainulaadse koostöö algusega Eesti uroloogias, mis võimaldab lähiaastatel regulaarselt teostada tipptasemel kuseteede rekonstruktiivseid operatsioone ITK uroloogiakeskuses.

«Nüüdsest on võimalik keerulisemate ning harva esinevate uroloogiliste haigustega patsiente konsulteerida ja ravida Eestis. Enam ei pea saatma patsiente välismaale ravile või kutsuma sealt spetsialiste. Teeme esimesi samme keeruliste kuseteede rekonstruktiivset sekkumist vajavate patoloogiate ravi koondamise suunas,» ütles ITK Uroloogiakeskuse juhataja dr Martin Kivi.

«Koostöö professor Rehderiga annab võimaluse jagada teadmisi kolleegidega rekonstruktiivuroloogia valdkonnas üle Eesti, kaasata urolooge operatsioonidele, mis võimaldab neil rakendada omandatud teadmisi hiljem ka oma praktikas.»

Prof. Peter Rehder on meeste lingu «AdVance» leiutaja, millega on ravitud tuhandeid stress-uriinipidamatusega mehi üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles