Haiglate liitu pahandab ravikindlustuse seaduse muutmine

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Urmas Luik

Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule ütles, et haiglate liit sai ootamatult teada juba elektroonilisel kooskõlastusringil olevast ravikindlustuse seaduse muutmise eelnõust, mis mõjutab olulisel määral tuhandeid patsiente.

Tema sõnul pole eelnõu saadetud kooskõlastamiseks haiglate liidule, asjassepuutuvatele erialaühendustele ega ka patsientide esindusorganisatsioonidele.

Sule väitel võtaks kavandatav muudatus väga paljudel kroonilisi haigusi põdevatel inimestel võimaluse jõuda eriarsti konsultatsioonile haigekassa eelarvest ja sunniks neid pöörduma tasulisele vastuvõtule.

«Meie hinnangul ei vasta see ravikindlustuse eesmärkidele,» sõnas Sule.

Sule kinnitusel on haiglate liit on seisukohal, et ravikindlustuse põhimõtete olulisi muutusi ja mõjusid tuleb arutada nendega, keda muudatused otseselt puudutavad, mitte teha kabinetivaikuses ootamatult ulatuslikke muudatusi, et need siis poole aasta pealt jõustada.

Eesti Haiglate Liidu juhatus koguneb 22. märtsil ja siis arutatakse ravikindlustuse seaduse muutmise eelnõu mõjusid ning tehakse omapoolseid ettepanekuid, et krooniliste haigete jaoks ravi kvaliteet ei halveneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles