Aafrikas levib surmav viirus, millele pole vaktsiini ega ravi (2)

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tansaania loodeosas Kageras levib surmav Marburgi viirus. Viirusesse nakatudes on patsientide suremus kuni 88 protsenti.

Tansaania võimud teatasid teisipäeval, et riigi kirdeosast Kagera piirkonnast leiti haruldase, kuid surmava Marburgi viiruse juhtumeid. Viiruse levik sai kinnituse peale laboriproove, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO), vahendab ERR.

Tansaania rahvatervise laboratoorium otsustas mitme haige proove analüüsida peale seda, kui ilmnes, et kaheksal inimesel tekkisid mitmesugused sümptomid ning nendest viis suri. Haigeks jäänud inimeste sümptomite hulka kuulus nii palavik, oksendamine, veritsemine kui ka neerupuudulikkus. Lisaks neile tuvastati 161 kontaktset inimest, kes on praegu jälgimise all.

Marburgi viirus avastati 1967. aastal ning see on varem levinud nii Marburgi kui ka Frankfurdi laborites Saksamaal kui ka Jugoslaavias. Tollal haigestus 31 inimest, kellest seitse hukkus.

Marburgi viirusele ei ole vaktsiine ega viirusvastast ravi. Samas on võimalik viirushaigetele pakkuda toetavat ravi, andes neile piisavalt vedelikke. Samuti parandab viiruse üleelamise tõenäosust konkreetsete haiguse sümptomite leevendamine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles