Retseptiväljastamise õigus kehtib õendusabi eriala omandanud spetsialistidele

PM Tervis
Copy
Ravimid.
Ravimid. Foto: Kristjan Teedema

Eelmise aasta suvel jõustus ravimiseaduse muudatus, millega anti retseptiväljastamise õigus õendusabi eriala omandanud õdedele.

Muudatus kehtib spetsialistidele, kes on alates 2019/20. õppeaastast lõpetanud Tallinna või Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis terviseteaduse magistriõppe ja omandanud õendusabi eriala, mis on kantud tervishoiukorralduse infosüsteemi või kui nad on läbinud kliinilise farmakoloogia täienduskoolituse, mis kajastub lisaks erialale tervishoiukorralduse infosüsteemis.

Õed, kes on omandanud õendusabi eriala läbi terviseteaduse magistriõppe ja kandnud selle eriala ka registrisse, saavad retseptiõiguse automaatselt.

Inimesed, kes on omandanud õendusabi eriala läbi õe eriala koolituse (lõpetanud enne 2019/20. õppeaastat) ja kellele see eriala on registrisse kantud, peavad eriõe retseptiõiguse saamiseks läbima kliinilise farmakoloogia koolituse Tartu Ülikoolis, mille järgselt kannab Terviseamet ülikooli tõendi alusel õiguse registrisse.

Spetsialistid, kellele on õe eriala koolituse läbimise baasilt registrisse kantud õendusabi eriala ja kes on läbinud sama eriala õppe uuesti terviseteaduse magistriõppes, peaksid eriõe retseptiõiguse saamiseks edastama terviseametile koopia oma magistriõppe diplomist. Kui konkreetne eriala ei kajastu diplomil, siis tuleb saata koopia ka diplomi juurde kuuluva akadeemilise õiendi esimesest leheküljest. Koopia tuleb saata aadressile tht@terviseamet.ee.

Kui inimesel pole õendusabi eriala tervishoiukorralduse infosüsteemi kantud, siis saab seda teha iseteeninduses: https://medre.tehik.ee/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles