Kuidas toime tulla terviseasjadega nii kriisis kui sõjas?

PM Tervis
Copy
2017 aastal korraldati kaitseväes meditsiinõppus «Varblase rünnak». Täna, kuus aastat hiljem, on põhjust valmistuda tõsisemateks katsumusteks.

TRT02:MEDITSIINIÕPPUSED :TARTU, EESTI, 19APR17
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste  meditsiiniõppused "Varblase rünnak".
sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES
2017 aastal korraldati kaitseväes meditsiinõppus «Varblase rünnak». Täna, kuus aastat hiljem, on põhjust valmistuda tõsisemateks katsumusteks. TRT02:MEDITSIINIÕPPUSED :TARTU, EESTI, 19APR17 Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste meditsiiniõppused "Varblase rünnak". sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES Foto: Sille Annuk

Täna ja homme, 4. ja 5. aprillil toimub Rakveres sotsiaalministeeriumi korraldatud kriisi- ja sõjaaja tervishoiukorralduse seminar, kuhu tervishoiujuhid kogunevad arutama kriisideks ja sõjaks valmisolekut ja koostööd.

«Sotsiaalministeeriumil on praeguseks valminud katastroofimeditsiiniplaan, mis annab meile suunised masskannatanutega tegelemiseks. Plaani osaks saab ka rakenduskava, mille tegevustesse peame tervisevaldkonnas kõik koos panustama nii oma teadmiste, kogemuste kui ka valmisolekuga osaleda õppustel,» sedastas seminaril terviseala asekantsler dr Heidi Alasepp. «Peame tugevdama oma süsteeme ja kasvatama valmisolekut, soovides, et me reaalselt kunagi sellisel moel neid kasutama ei peaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles