Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme valmistab Kokakooli köögis imemaitsvat ja lihtsat banaanikeeksi. Proovi järgi!
PROOVI JÄRGI ⟩ Imelihtne banaanikeeks, mis viib keele alla
Banaanikeeks – 4 portsjonit
- 160 g täistera kaerajahu
- 54 g võid
- 285 g banaani (kooreta) / 380 g banaani (koorega)
- 32 g mandlilaaste
- 3 muna
- 31 g kookospalmisuhkrut
- Küpsetuspulber
- Sool
- Kaneel
Valmistamine:
- Pese ja koori banaan ning purusta see kahvliga. Võid osa jätta alles ja lõigata kaunistamise jaoks viiludeks.
- Sega kausis kokku muna (võimalusel vahustada), kookospalmisuhkur, purustatud banaanid, jahu, sulatatud või, kaneel, näpuotsatäis soola ja küpsetuspulber.
- Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning vala segu vormi.
- Tõsta peale banaaniviile ja raputa peale mandlilaaste.
- Küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 40-50 minutit. (Keeks peaks pealt jääma kuldpruun.) Jahuta.