Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

PROOVI JÄRGI Imelihtne banaanikeeks, mis viib keele alla

Copy

Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme valmistab Kokakooli köögis imemaitsvat ja lihtsat banaanikeeksi. Proovi järgi!

Banaanikeeks – 4 portsjonit

  • 160 g täistera kaerajahu
  • 54 g võid
  • 285 g banaani (kooreta) / 380 g banaani (koorega)
  • 32 g mandlilaaste
  • 3 muna
  • 31 g kookospalmisuhkrut
  • Küpsetuspulber
  • Sool
  • Kaneel

Valmistamine:

  • Pese ja koori banaan ning purusta see kahvliga. Võid osa jätta alles ja lõigata kaunistamise jaoks viiludeks.
  • Sega kausis kokku muna (võimalusel vahustada), kookospalmisuhkur, purustatud banaanid, jahu, sulatatud või, kaneel, näpuotsatäis soola ja küpsetuspulber.
  • Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning vala segu vormi.
  • Tõsta peale banaaniviile ja raputa peale mandlilaaste.
  • Küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 40-50 minutit. (Keeks peaks pealt jääma kuldpruun.) Jahuta.
Tagasi üles