Ajuteadlane Jaan Aru ja muusik Robert Jürjendal alustavad vaimse tervise sarja kontsert-mõtterännakutega

PM Tervis
Copy
Jaan Aru
Jaan Aru Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeva, 10. aprilli hommikul astuvad ajuteadlane Jaan Aru ja muusikud Robert Jürjendal ja Anti Jürjendal kavaga kõigepealt Tallinna kooliõpilaste ette. 

Vaimse tervise sari «Teaduse ja kunsti mängud» on jõudnud kontsert-mõtterännakuteni. Märtsis käidi Ruutu 10 improkomöödiatega üle Eesti noortele etendusi andmas, aprillis on Aru ja Jürjendali kava, mais saabub Eestisse NASA ajuteadlane Nick Tsarouchas. Kõik kavad on dubleeritud päevaste sündmustega, et noored saaks koolipäeva sees mugavalt osa.

«Kontsert-mõtterännak Jaan Aruga» alustab 10. aprilli hommikul kell 12 uues kaunis MUBAs (Tallinna Muusika- ja Balletikoolis), mis võõrustab Tallinna koole. Koos helilooja ja kitarrist Robert Jürjendaliga teeb muusikat tšellistist poeg Anti Jürjendal. «Oluline osa minu muusikast kitarrile ja tšellole on loodud spontaanselt vaimse tasakaalu saavutamiseks,» kinnitab Robert Jürjendal. «Lohutuseks ja kosutuseks neile, kes otsivad abi heakõlalisest ja fantaasiarikkast helikeelest.»

Jaan Aru räägib mõistuse avardumisest kunsti kaudu — kuidas selline kastist välja mõtlemine aitab olla loomingulisem ja leida lahendusi igapäevaelu ülesannetele.

Jurist ja kodanikuühiskonna esindaja Steven-Hristo Evestus modereerib aprillis ja mais toimuvaid kontsert-mõtterännakuid. Steven-Hristo vahendab ajuteadlaste Aru ja Nick Tsarouchase sõnumit ning aitab kaasa esinejate ja publiku vahelise silla loomisele. Peale prokuröriametist lahkumist on Steven-Hristo oma igapäevastes ettevõtmistes pühendunud tagajärgedega tegelemise asemel erinevatele ennetavatele tegevustele.

Sarja idee ja teostus on pika korralduskogemusega produtsendilt Heili Vaus-Tammelt, abiks on toetajad ning koostööpartnerid NESTE Eesti, Tallinna Haridusamet, Kultuurkapital, Viljandi ja Pärnu linnad, Tallinna Linnakantselei, MUBA, Nooruse maja, Tartu Uus teater, Viljandi Kultuuriakadeemia, agentuurid «Klaverite kants», «Must Elevant» ja «Videokunstnikud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles