Peaasi.ee ja Kinoteater otsivad naljakirjutajaid

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Naljakirjutamise koolitusele valitakse osalema 20 Lõuna-Eesti inimest, kes õpivad naljakirjutamist ja selle esitamist. Lisaks läbivad osalejad vaimse tervise esmaabi ja emotsioonide reguleerimise koolituse.

«Stand-up comedy ehk püstijalakomöödia on võimas vaimse tervise lugude jutustamise vahend. Üksi laval olev inimene räägib lugusid, mille alusteksti autor on esineja ise. Lähenemine läbi stand-up comedy on uuenduslik viis vaimse tervise teemade käsitlemiseks, mida mujal maailmas on edukalt kasutatud juba 15 aastat,» rääkis Paul Piik Kinoteatrist.

Naljakirjutamise koolitus on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi projektist «Peaasi ajab naerma!», mille eesmärk on leida uuenduslikke viise vaimse tervise teemade käsitlemiseks kogukondades.

«Inimesed armastavad naerda ja huumor on hea meetod rasketest teemadest rääkida, võttes maha pinge, vähendades stigmatiseerimist ja võimaldades sõnumit kergemini edastada. Püstijalakomöödia aitab vaimse tervise teemad tuua ka nende inimesteni, kes muidu ei pruugi vaimse tervise teemadele avatud olla, kuid on püstijalakomöödia külastajad,» selgitas Peaasi.ee projektijuht Sandra Liiv.

Naljakirjutamise koolitusele on oodatud kandideerima Lõuna-Eestis elavad inimesed, kes armastavad huumorit ning on valmis vaimse tervise teemasid avatult käsitlema. Kandideerida saab kuni 24. aprillini.

Naljakirjutamise koolituse lisainfo: https://peaasi.ee/naljakirjutamise-koolitus/

Peaasi.ee tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasi.ee on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus tunnustati Peaasi.ee-d kodanikuühiskonna aasta tegija ja aasta vabaühenduse tiitliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles