Eesti suurimad erakliinikud Qvalitas ja Unimed koonduvad ühise nime alla

PM Tervis
Copy
Qvalitas ja Unimed võtasid ühiseks nimeks Meliva.
Qvalitas ja Unimed võtasid ühiseks nimeks Meliva. Foto: Erakogu

Eesti suurimad erakliinikud Qvalitas ja Unimed liituvad tänasest Meliva nime alla. Üleminek uuele nimele on järgmine samm ettevõtete ühinemisel, et muuta kõik peamised terviseteenused ühe kaubamärgi alt mugavamalt kättesaadavaks.

Meliva nime kasutuselevõtmisele on eelnenud Qvalitase ja Unimedi juhatuse ja tugimeeskondade liitmine. Koos jätkatakse ka ühiste süsteemide loomist ja IT-arendusi, nagu Digikliinik ning broneeringu- ja iseteeninduskeskkond. Üleminekuperioodil kasutavad ettevõtted kolme nime (Meliva, Qvalitas ja Unimed) koos, täielik nimevahetus Melivale toimub 2023. aasta sügisel.

«Ühine nimi on loogiline samm ettevõtete ühendamisel. Näeme, et patsiendid eelistavad tervishoiuteenuse pakkujaid, kellel on lai erialade valik ja diagnostikavõimalused, aga ka hea teenuste kättesaadavus ning patsiendi vajadustest lähtuvalt välja arendatud kaasaegsed digitaalsed lahendused. Kasvava nõudluse rahuldamiseks plaanime jätkata investeeringuid nii inimestesse, IT-arendustesse kui ka kliinikutevõrku, millest lähiajal olulisim on kõiki peamisi terviseteenuseid ja diagnostikavõimalusi pakkuva Rävala kliiniku avamine Tallinna südalinnas,» selgitas ühendettevõtte juhatuse esimees Marja-Liisa Alop.

«Unimed ja Qvalitas on ühiselt Eesti suurim eratervishoiu ettevõte ja meil on pika aja jooksul kujunenud hea arusaam patsientide vajadustest ja ootustest – ainuüksi eelmisel aastal tegime kokku 350 000 visiiti. Patsientidelt saadud tagasiside põhjal oleme lisanud oma teenuste valikusse seetõttu näiteks vaimse tervise spetsialistide, samuti esteetilise ravi teenuseid,» selgitas Alop. «Lisaks näeme visiitide hulga põhjal kasvavat vajadust esmatasandi- ja eriarstiabi vastuvõttude järele.»

Alates tänasest kannavad Qvalitase ja Unimedi digi- ja sotsiaalmeediakanalid Meliva ühislogo. Ettevõtted juriidiliselt veel ei liitu, kuid ühislogo kasutamisega muutuvad juriidilised nimed vastavalt Meliva Qvalitas ja Meliva Unimediks. Sügise lõpuks minnakse üle ühisele kodulehele ning viiakse kõik asukohad ja kanalid üle Meliva nimele. Samal hetkel liitub Meliva brändiga ka Dental Design, mis on grupis eraldi kaubamärgi all tegutsev hambalabor.

Meliva moodustab Eesti suurima erakliinikute võrgustiku, pakkudes turul kõige laiapõhjalisemat valikut eratervishoiu teenuseid. Meditsiiniettevõtetel on kokku 23 esindust, viis meditsiinilise erivarustusega tervisebussi ning kaugvastuvõtte võimaldav rakendus Digikliinik. Kokku töötab ettevõtetes üle 700 inimese. Alates 2021. aasta kevadest kuuluvad Meliva brändi all tegutsevad Qvalitas ja Unimed Soome rohkem kui sajandipikkuse kogemusega tervishoiuettevõttele Mehiläinen. Meliva on emafirma Mehiläise rahvusvahelise brändi nimi, mis on kasutusel juba Rootsis ja Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles