Need looduse annid aitavad vabaneda kõhurasvast

PM Tervis
Copy
Pirnid ja mustikad.
Pirnid ja mustikad. Foto: Shutterstock

Looduse annid võivad olla heaks abimeheks kaalukärpe saavutamisel, kirjutab FoodWorld blog.

Õunad on ühed kiudainerikkamad looduse annid. Uuringud näitavad, et lahustuvad kiudained on kõhurasvast lahtisaamisel vajalikud. 

Aprikoosid on suurepärane lahustumatute kiudainete allikas. Eriti tarvilikud on need inimesele, kes on madala rasvasisaldusega dieedil. Kiudained imavad suures koguses vett ja tänu sellele püsib täiskõhutunne kauem.

Avokaadod on tuntud kõrge rasvasisalduse poolest, kuid vähem teada on fakt, et need aitavad ka rasva põletada. Kõrge oomega-9-rasvhapete sisaldus turgutab ainevahetust ja soodustab seega rasvade muutumist energiaks.

Kõikidel marjadel on tervisele kasulik mõju, aga mustikad on marjamaailma kuningaks. Mustikad sisaldavad ohtralt antioksüdante, mis on olulised rasvaga võitlemisel. Antioksüdandid aitavad kiirendada ainevahetust ja seega kiiremini kaloreid põletada.

Nektariinid aitavad võidelda aeglase ainevahetuse, rasvumise ja diabeediga. Viljad on üleüldiselt tõhusad rasvumise vältimisel, kuna sisaldavad vähe fruktoosi, olles madala kalorsusega. Samuti sisaldavad need ohtralt A- ja C-vitamiini.

Pirnid on kiudainerikkad ja neis sisaldub ka küllaldaselt kaaliumit. See tagab pikaks ajaks täiskõhutunde, nii et päeva jooksul tarbitakse vähem kaloreid. Pirnid aitavad  võidelda puhitusega ning hoida kolesteroolitaset kontrolli all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles