WHO: koroonasurmade arv on kahanenud tänavu 95 protsenti

Copy
Koroonaviirus on levinud juba mitu aastat.
Koroonaviirus on levinud juba mitu aastat. Foto: Shutterstock

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas kolmapäeval, et COVID-19 surmade arv on kahanenud alates aasta algusest 95 protsenti.

Samas hoiatas WHO, et viirus on endiselt levikul ja riigid peavad õppima tulema toime selle kestvate mõjudega, sealhulgas nakkusjärgne niinimetatud pikk Covid.

«Meid julgustab järjepidev langus COVID-19 surmajuhtudes, mis on alates käesoleva aasta algusest kahanenud 95 protsenti,» ütles WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus.

«Samas on osades riikides registreeritud tõus ja viimase nelja nädala jooksul on selle haiguse tõttu kaotanud elu 14 000 inimest.»

«Ja nagu uue XBB.1.16 variandi esilekerkimine näitab, on viirus endiselt muutumas ja võimeline põhjustama uusi haigus- ja surmalaineid.»

Tedros kinnitas ka, et WHO loodab kuulutada koroonaviirusega seotud rahvusvahelise ulatusega rahvatervisealase hädaolukorra (PHEIC) tänavu lõppenuks.

«Kuid see viirus on siin, et jääda, ja kõik riigid peavad õppima tulema sellega toime, nagu ka teiste nakkushaigustega,» lisas ta.

Ta märkis, et hinnanguliselt iga kümnes nakkusjuhtum lõppeb pika Covidiga, mis tähendab, et pikaajalist abi võivad vajada sajad miljonid inimesed üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles