ME SAAME HAKKAMA ⟩ Kui armastus teeb haiget

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Inimeste käitumine mõjutab üksteist, aga omadega täiesti puntrasse sattunud inimene peab ikkagi ise tahtma muutuda.
Inimeste käitumine mõjutab üksteist, aga omadega täiesti puntrasse sattunud inimene peab ikkagi ise tahtma muutuda. Foto: Shutterstock

Armastus teeb haiget – see fraas on nii kulunud. Võiks olla üleni vale, panna mõistmatusest õlgu kehitama. Ometi võib juhtuda täiesti ootamatult, et inimene leiab end suhtest, kust mõistusega olukorda analüüsides oleks kõige targem jalga lasta, ent ometi hoiab siiras ja sügav armastus teda otsekui takjaga suhtes kinni.

Jah, tegu võib olla vägivaldse suhtega, kus lähevad käiku käed ja koledad sõnad, aga kus vahepeal on ka ilusaid hetki või on need hetked veel alles mälestustes. Miks ta siis ei lahku? Seda küsitakse vägivaldse suhte puhul sageli. Ometi on ka teisi suhtevariante, kus hingevalu ja negatiivset on palju rohkem kui toredat, aga kust samuti on raske lahkuda. Klassikaline näide on see, kus üks kaaslane korduvalt teist petab, olgu siis armukest pidades või aina rahaga slikerdades. Ka töösse uppumine ning partneri täiesti unarusse jätmine on suhte jaoks väga karm.

Üks on oma vajadused allutanud teisele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles