GALERII ⟩ Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliinik sai enneaegse vastsündinu simulaatori

PM Tervis
Copy

​Sünnitusmajade fondi ja annetajate abiga soetati Lääne-Tallinna keskhaigla (LTKH) naistekliinikule 25 rasedusnädala vanust enneaegset vastsündinut imiteeriv kõrgtehnoloogiline simulaator Premature Anne.

Dr Liina Süvari, LTKH lastearst-neonatoloog ja simulatsioonikoolitaja märkis, et erakordselt väikese enneaegse abistamisega puutub sünnitusmaja personal kokku harva, kuid kogemuse säilitamiseks ning efektiivseks ja kiireks abistamiseks on vaja seda tegevust regulaarselt harjutada. Soetatud simulaator võimaldab tõetruult treenida erakordselt väikese enneaegse käsitlemist esimestel eluminutitel, kus tuleb lühikese aja jooksul täita mitu elutähtsat ülesannet ja samas hoida lapse temperatuur normaalne.

«Hingamisteede tagamine ja kopsude avamine esimestel eluminutitel on ülioluline. Alla ühe kilogrammi kaaluva lapse puhul võib see olla sageli tõsine väljakutse, mille ebaõnnestumisel on tagajärjed kogu eluks. Samuti osutub väga väikese enneaegse patsiendi abistamisel äärmiselt tähtsaks meeskonnatöö ja see, kuidas koguda ebastabiilse väikese inimese ümber vähemalt viieliikmeline meeskond, kes saaks tegutseda optimaalselt last aidates ja üksteist toetades,» sõnas dr Süvari.

Simulaatorit kasutatakse meditsiinipersonalile suunatud meeskondlikel simulatsioonikoolitustel, mida viib läbi LTKH naistekliiniku koosseisu kuuluv Pelgulinna simulatsioonikeskus. Lisaks LTKH naistekliiniku personalile koolitab Pelgulinna simulatsioonikeskus regulaarselt ka teiste Eesti sünnitusmajade meedikuid, seega saavad enneaegse vastsündinu simulaatorit kasutada ka teised haiglad.

LTKH naistekliiniku personal tänab Sünnitusmajade fondi ja annetajaid, kes aitasid kaasa simulaatori soetamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles