ME SAAME HAKKAMA Kaugsuhtest koosellu – õnn õuel või kibedus südames?

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Kaugsuhtel on see eelis, et ei pea kogu aeg teisega arvestama – päriselt kokku kolimine võib endaga kaasa tuua omamoodi eksistentsiaalseid hirmegi. Ega ma ise päris ära ei kao?
Kaugsuhtel on see eelis, et ei pea kogu aeg teisega arvestama – päriselt kokku kolimine võib endaga kaasa tuua omamoodi eksistentsiaalseid hirmegi. Ega ma ise päris ära ei kao? Foto: Shutterstock

Kaugsuhe on üks keeruline asi – vajab kokkuleppeid ja ekstra mõtlemist, et ära ei laguneks. Selle teadmisega on moodsas maailmas enamik inimesi juba harjunud. Kui kaug- või visiitsuhtes olijad otsustavad kokku kolida, siis võiks ju kõik olla hästi. Ometi avastatakse tihti, et igatsetud kooselu pole mitte imelik ja lihtsalt harjumatu, vaid lausa ootamatult ebameeldiv.

Kõik, kes paarisuhtes on ja koos elavad, kogevad midagi natuke sarnast, kui partner on pisut pikemaks näiteks reisile läinud. Kojujäänul tekib oma elurütm, ta õpib arvestama vaid endaga (ja lastega), väiksed argiotsused on vaid tema teha. Kui kaaslane saabub, võivad esimesed paar ümberhäälestumise päeva ollagi imelikud.

Erinevad ootused ja hirmud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles