Ida-Tallinna keskhaigla avas Magdaleena tervisemaja

PM Tervis
Copy
Magdaleena tervisemaja
Magdaleena tervisemaja Foto: ITK

Ida-Tallinna keskhaigla avas eile Magdaleena tervisemaja, kus juunis algavad ambulatoorsete eriarstide ja -õdede vastuvõtud ning uutesse ruumidesse kolivad perearstikeskused ja perekool.

Endise ITK Magdaleena korpuse, mis nüüd kannab nime Magdaleena tervisemaja, taasavamisel ütlesid tervitussõnad terviseminister Riina Sikkut, abilinnapea Tiit Terik, ITK juhatuse esimees Tarmo Bakler. 

Magdaleena tervisemaja hoone renoveeriti, soojustati ja kaasajastati ning see sai juurde 229 ruutmeetrit lisapinda endiste siseõuede arvelt, kus nüüd asuvad valgusküllased aatriumid ja patsientide ootealad. Esimesel korrusel hakkavad paiknema perearstikeskused. Sinna kolivad praegu ajutistel pindadel töötavad Magdaleena perearstikeskused ning Tõnismäe polikliiniku perearstid. Samal korrusel saab endale uued ruumid ka ITK perekool.

Teisele korrusele saavad endale uued ruumid kõik eriarstid ja eriõed, kes kogu remondi ja ehituse ajal on patsiente vastu võtnud Magdaleena korpuse territooriumile püstitatud ajutises haiglalinnakus.

Renoveerimis- ja ehitustööd kestsid poolteist aastat. Haigla investeeris ehitustöödesse 8,4 miljonit eurot, millest 1,6 miljonit tuli Euroopa Liidu fondidest. Meditsiinitehnika uuendamisele kulus 120 000 eurot ning sisustusele ligi 400 000 eurot.

Ida-Tallinna keskhaigla on üks Eesti suurimatest haiglatest, mis koosneb seitsmest kliinikust. Möödunud aastal teenindasime ligikaudu 26 000 statsionaarse ravi ja 500 000 ambulatoorse külastuse patsienti. Haiglas töötab 2500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles