Kui kaua tohib kana külmkapis hoida, enne kui see halvaks läheb? (1)

PM Tervis
Copy
Toores kanafilee.
Toores kanafilee. Foto: Shutterstock

Küpsetatud või toores kana võib säilida mõnest päevast kuni aastani. Säilivusaeg võib varieeruda sõltuvalt sellest, kas liha on külmutatud või jahutatud. 

Sellel tervislikul ja maitsval valguallikal on suur bakteriaalse saastumise oht. Seetõttu on õige ettevalmistus, säilitamine ja küpsetamine väga oluline. 

Kana külmkapis hoidmine aitab aeglustada bakterite kasvu, kuna bakterid kipuvad kasvama aeglasemalt temperatuuril alla 4 °C. 

Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumi (USDA) andmetel võib toorest kana hoida külmikus umbes 1–2 päeva. Sama kehtib toore kalkuniliha ja muude kodulindude kohta. Küpsetatud kana säilib külmikus umbes 3–4 päeva. 

Toorest kana on kõige parem hoida lekkekindlas anumas, et vältida vedeliku lekkimist ja teiste toiduainete saastumist. Küpsetatud kana tuleb külmutada õhukindlas anumas. 

Kui teil on vaja kana säilitada kauem kui paar päeva, on parem hoida seda sügavkülmas. Toored kanatükid säilivad sügavkülmas kuni 9 kuud, terve kana aga kuni 1 aasta, edastab Healthline

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles