Kui tihti peab juukseid tegelikult pesema?

PM Tervis
Copy
Juukseid ei tohiks iga päev pesta.
Juukseid ei tohiks iga päev pesta. Foto: Shutterstock

Juuste hooldamine mõjutab oluliselt nende väljanägemist aga ka juuste eluiga. Leidub inimesi, kes pesevad pead iga päev, aga on ka neid, kes vaid korra nädalas. Milline on õige sagedus?

Kui soovite, et juuksed oleksid kohevad ja värsked, tuleb juustepesu rutiin üle vaadata. Eksperdid on küll selles eriarvamusel, kuid üldreegel on see, et juukseid tuleks pesta kahe kuni kolme päeva tagant. See võib aga kiiresti muutuda, sõltuvalt juuksetüübist ja elustiilist. 

Põhimõtteliselt, mida vähem juukseid pesete, seda vähem peate juukseid pesema. Kui vähendate järk-järgult iganädalaste pesemiskordade arvu, avastate aja jooksul, et juuksed ei lähe nii kiiresti mustaks. Selle saavutamiseks on oluline minimeerida kuumtöötlemiseks kasutatavad seadmed nagu sirgendaja, koolutaja jne. 

Kui teie juuksed on altid rasusele, kaaluge oma juurtele kuivšampooni kasutamist, et imada liigne rasu, selle asemel et tervet pead pesta. 

Kas iga päev juukseid pesta on halb? Kuigi mõni juuksetüüp vajab sagedamalt pesu, peetakse igapäevast juuste pesemist halvaks asjaks. Mis tahes juuksetüübi liigne pesemine eemaldab olulised looduslikud õlid, mida tuntakse rasu nime all ning jätab juuksed kuivaks ja rabedaks.

Juuste pesemise juures on oluline teada oma juuksetüüpi ja valida selle järgi õige šampoon ning palsam, kirjutab Marie Claire

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles