102-aastane arst avaldab viis hea tervise ja õnne saladust

PM Tervis
Copy
Naer on terviseks.
Naer on terviseks. Foto: Shutterstock

Dr Gladys McGarey on 102-aastane arst, kes on raamatu «Hästi elatud elu: 102-aastase arsti kuus tervise ja õnne saladust igas vanuses» autor.

«Minu aastakümnete pikkune kogemus tervikliku meditsiini vallas on õpetanud mulle palju selle kohta, kuidas elada pikk, õnnelik ja sihipärane elu,» räägib ta kanalile CNBC Make It.

McGarey on oma igapäevarutiini kindlalt paika pannud: 

  • Üheksa tundi ööund
  • Aja veetmine koos lähedastega
  • Kõndida iga päev 3800 sammu
  • Suitsetamise ja alkoholi vältimine
  • Elueesmärgi poole püüdlemine ka pärast 100 eluaastat

Lisaks on eakal arstil ka rida põhimõtteid, mis tema enda sõnul aitavad pikaealisusele ja õnnelikkusele kaasa. 

«Sa pead tundma ja teadma, et elu on selleks, et elada,» sõnab ta. 

McGarey viis elupõhimõtet:

  1. Elu elamisele tuleb tähelepanu pöörata, mitte lasta sel mööda voolata. Selles on kogu universumi energia ja elu ei saa paremaks muutuda enne, kui oleme selle jaoks midagi ise teinud. 
  2. Armastus on kõike aktiveeriv tegur. See olulisem osa, mis toidab ülejäänud aspekte, mis omakorda muudavad kõik elu osad tähendusrikkaks. 
  3. Naera! Naer koos armastusega on rõõm ja õnn. 
  4. Tööta sellega, mis sulle meeldib. Endale sobiva töö leidmine aitab mõista, kes sa sisimas oled. Pööra tähelepanu, mis sind juhib. 
  5. Kuula! Armastusega kuulamine on mõistmine ja kui leiate inimesi, kes teid ja teie eesmärke mõistavad, muutub elu täisväärtuslikumaks. Seda saate ka teistele pakkuda, kuulake teisi tähelepanelikult. 

Elu ei ole alati lihtne, rõhutab McGarey. «Kui teil on ees rasked ajad, siis ärge unustage, et tunneli lõpus on ikka valgus. Sa pead selle lihtsalt üles leidma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles