5 märki, et sinu neerudega ei ole kõik korras

PM Tervis
Copy
Sage vajadus urineerida võib olla märk neeruhaigusest.
Sage vajadus urineerida võib olla märk neeruhaigusest. Foto: Shutterstock

Neerude eest hoolitsemine on väga vajalik, sest see organ mängib olulist rolli üleüldises tervises, edastab Medical Daily

Neerude tervise hooletusse jätmine võib viia mitmesuguste probleemideni, nagu näiteks neerufunktsiooni häire, kõrge vererõhk ja veri uriinis. Neeruhaigused võivad mõjutada igas vanuses inimesi, seetõttu on oluline märgata juba varajasi märke, mis viitavad neeruprobleemidele. 

  • Kuiv ja sügelev nahk

Kuiv ja sügelev nahk võib olla märk mineraal- ja luuhaigusest, mida sageli seostatakse just neerufunktsiooni häirega. See juhtub siis, kui neerud ei suuda enam vereringes säilitada mineraalide ja toitainete õiget tasakaalu. 

  • Uneapnoe

Kui te ei saa öösel piisvalt magada, peaksite oma neere kontrollima. Uuringud näitavad, et see on kaugelearenenud neeruhaiguste sümptom. 

  • Lihaskrambid

Patsientidel, kes põevad kroonilist neeruhaigust, esineb sageli püsivat lihas-skeleti valu, mis mõjutab üldist heaolu ja elukvaliteeti. 

  • Söögiisu vähenemine

Äkki alanenud söögiisu saab seostada neeruhaigusega. 2021. aastal PubMedis avaldatud uuringu kohaselt täheldati kroonilise neeruhaigusega patsientidel madalat atsüülitud greliini taset ja kõrget põletikueelsete tsütokiinide taset, mis võib olla toidu vastumeelsuse peamine põhjus.

  • Sage tung urineerida

Neeruhaigus ei pruugi otseselt mõjutada suurenenud urineerimisvajadust. Neeruhaiguse korral võib inimene Southwest Kidney andmetel aga kogeda öösel suurenenud uriinieritust ja teisi probleeme, nagu kõrge vererõhk ja diabeet. Sagenenud urineerimine võib meestel viidata ka eesnäärmeprobleemidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles