HEA ELU TEEJUHT Mõtetelt tegudele

Tiina Jõgeda
, psühholoogiline nõustaja
Copy
Lapsed ei häbene suurelt unistada – kuni ilmub keegi realistlik täiskasvanu, kes jõmpsika tema lapsikute ettekujutustega maa peale toob.
Lapsed ei häbene suurelt unistada – kuni ilmub keegi realistlik täiskasvanu, kes jõmpsika tema lapsikute ettekujutustega maa peale toob. Foto: Shutterstock

Viimane äralöök – ja Nole (Serbias kasutatav hellitusnimi Novakile – toim) langes lumeinglina Roland Garrosi väljakule siruli. Kõigi aegade parima tennisisti tiitel oli välja võideldud. Mõni minut hiljem seisis Novak Djokovic, karikas kaenlas, poodiumil ja pidas tänukõnet. «Tahan edastada sõnumi igale noorele inimesele siin [...] Ma olin seitse aastat vana, kui unistasin Wimbledonist. Olen ülimalt tänulik siin seistes. Mul oli jõudu luua oma saatus. Ma visualiseerin kõike oma elus ja tunnetan seda iga keharakuga. Unusta ära, mis juhtus minevikus, ja kui sa tahad paremat tulevikku, siis loo see.»

Seda tippu tõusmise retsepti on esireket jaganud nii oma elulooraamatutes kui ka arvukatel pressikonverentsidel. Lihtne: unista – visualiseeri – unusta minevik ja keskendu oma tuleviku loomisele.

Võtame selle valemi pulkadeks lahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles