Lasteabi nõustab eesti ja vene viipekeelseid kliente üle videosilla

PM Tervis
Copy
Kui on mure, siis pöördu lasteabisse.
Kui on mure, siis pöördu lasteabisse. Foto: Sotsiaalkindlustusamet

Sotsiaalkindlustusameti lasteabi nõustab nüüdsest ka eesti ja vene viipekeelseid kliente. Laste ja vanemlusega seotud teemadel nõustatakse nii viipekeelseid lapsi kui täiskasvanuid videosilla vahendusel.

Viipekeelse nõustamise aega saab broneerida kirjutades Lasteabi veebiaknasse või saates e-kirja info@lasteabi.ee. Juurde tuleks lisada lühikirjeldus, mis teemal lasteabi nõustajaga vestelda soovitakse.

«Viipekeelsed lapsed, noored ja lapsevanemad võivad igapäevaelus vajada nõu või soovida oma mõtteid jagada, olgu teemaks siis vanemlus, laste ja noorte puhul suhete hoidmine, vaimne tervis või konfliktiolukorras toimetulek. Viipekeelse nõustamisega muudame lasteabi inimestele kättesaadavamaks,» ütles sotsiaalkindlustusameti lasteabi teenuse juht Kai Hallik.

Varasemalt said viipekeelsed kliendid suhelda lasteabiga veebivestluses ja e-kirja teel.

Halliku sõnul on lasteabi pakutavad võimalused aastatega laienenud. Viipekeelne nõustamine ei ole sugugi esimene uuendus, mida ööpäevaringselt tasuta helistamise ja kirjutamise võimaluse kõrval pakutakse.

«Kaks aastat tagasi alustasime e-nõustamise teenusega, mida on hea kasutada olukorras, kus on vajadus saada professionaalset tuge, kuid ooteaeg spetsialisti juurde saamiseks on liiga pikk ning muret tekitav olukord pole lahendatav ühekordse lasteabisse pöördumisega,» lisab Hallik.

Kahe aastaga on läbi viidud ligi 700 e-nõustamist. Selle aasta esimese viie kuuga on toimunud 176 nõustamist. E-nõustamisele pöördutakse väga erinevate muredega nii suhete, vaimse tervise kui lapse kasvatamise teemadel.

E-nõustamise saamiseks tuleb helistada lasteabitelefonile 116 111, kirjutada Lasteabi vestlusaknasse või saata e-kiri info@lasteabi.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles