See aine aitab eakatel vähendada südame-veresoonkonnahaiguste riski (1)

PM Tervis
Copy
Eakad on ohustatud paljudest haigustest
Eakad on ohustatud paljudest haigustest Foto: Shutterstock

Uus uuring näitas, et eakad peaksid D-vitamiinile rohkem tähelepanu pöörama, sest see aitab vähendada südame-veresoonkonnahaiguste riski, kirjutab Medical Daily

D-vitamiin on põhiline toidulisand, mida soovitatakse luude tervise ja immuunsuse tagamiseks ning tõsistest terviseseisunditest, nagu vähk, neuroloogilised häired ja pikaajaline Covid, põhjustatud tüsistuste ärahoidmiseks. Uus uuring on lisanud päikesevitamiini kasulike omaduste pikale nimekirjale veel ühe. Teadlased on leidnud, et D-vitamiini lisamine võib aidata ennetada üle 60-aastastel inimestel kardiovaskulaarseid seisundeid, nagu näiteks infarkt.

Südame-veresoonkonnahaigused põhjustavad igal aastal ligikaudu 17,9 miljonit surmajuhtumit. Südame isheemiatõbi, reumaatiline südamehaigus ja insult on mõned näited nendest haigustest.

Varasemad uuringud on näidanud, et inimestel, kelle veres oli kõrgem D-vitamiini tase, esines vähem südame-veresoonkonnahaigusi. Arvatakse, et eriti meie kliimavööndis elavad inimesed põevad tihti D-vitamiini defitsiiti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles