HEA ELU TEEJUHT Eluvaimu raugemine (3)

Tiina Jõgeda
, psühholoogiline nõustaja
Copy
Leppimine kalli inimese lahkumisega, olgu ta nii vana ja haige kui tahes, pole kerge.
Leppimine kalli inimese lahkumisega, olgu ta nii vana ja haige kui tahes, pole kerge. Foto: Shutterstock

Memm säras nagu jõuluõunake, krimpsus küll, aga põsed roosad, meel terane. Kui sajast aastast jäi veidi puudu, kukkus memm köögipõrandal kokku. Eks tervisehädasid oli tal ennegi, aga siis korraga tuli neid nagu paisu tagant, nii et esiti tundus haiglas, et ega ta siit enam koju ei jõua. Aga arstiteadus teeb imet ja memm sai Maa peal viibimiseks veel ajapikendust.

Nüüd oli see kodune eluke õige vaevaline, ilma lähedaste hoolitsuseta ta enam hakkama ei saanud, ka vaim hakkas tuhmuma. Kuni ühel ööl ütlesid jälle organid üles. Seekord ei andnud arstid palju lootust, aga lubasid siiski teha, mis suudavad. Tegidki, ja memm püsis voolikute küljes elus, masinad tegid neerude, südame ja kopsude eest ööpäev läbi tööd. Seda, mis memmest järel, oli tehisneeru, kunstliku hingamise aparaadi, vereringepumba ja toitmissondi juhtmerägastikus hale vaadata.

Nii meedikud kui lähedased teadsid, et saja-aastasele inimesele tervist tagasi tuua ei õnnestu, see oleks loodusseaduste vastu. Aga inimene on ju õppinud paljusid loodusseadusi üle kavaldama, eks lendamine ja raadiokuulamine mõjusid ka kunagi imeteona! Tänapäeva kõrgtehnoloogiliste seadmete ja keemia abil võib ka imesid juhtuda, meditsiin on kõikvõimas? Masinate abil on võimalik inimese füüsilist kesta funktsioneerimas hoida väga kaua, kasvõi aastaid…

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles