HIRMUTAVAD PILDID Selline näeb välja kodukontoris töötaja tulevikus

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Uurimisrühm töötas välja 3D-mudeli sellest, milline näeb välja kaugtööd tegev inimene tulevikus. Pildid on lausa ehmatavad. 

Tuleviku kaugtöötaja sai nimeks Anna. Ta on ülekaaluline, halva kehahoiaku, tumedate ja paistes silmaalustega ning tema sõrmed on ebaloomulikus asendis kõveras.  

«Tehnoloogia regulaarne kasutamine diivanil või voodis põhjustab halba kehahoiakut. Kahjuks aga paljud inimesed teevad sülearvutiga tööd just diivanil või voodis lebades,» ütleb mudeli välja töötanud ettevõte Furniture At Work. Aastatepikkune taoline tööviis viib selgroo tasakaalust välja ja toob puusad ette, mis omakorda tekitabki küürus kehahoiaku. 

Eriti huvitavad on käed, mis on hiire või nutitelefoni kasutamisest oma loomuliku kuju kaotanud. Sõrmed on jäänud ebaloomulikku kõverasse asendisse.

Ekraanid tekitavad kahju ka silmadele. Anna silmaalused on tumedad ja paistes, ta on aastaid silmi kissitanud ja oma sülearvuti või nutitelefoni ekraani vaadanud. Ilmselgelt on Annal halvenenud silmanägemine ja üldine silmade tervis. 

Ettevõte kaasab veel terviseeksperte, et luua kontorimööblit, mis ei laseks sellisel inimesel kujuneda. Nad soovitavad mitte voodis või diivanil töötada. Lisaks rõhutavad teadlased tervisliku toitumise ja liikumise tähtust. 

Tõenäoliselt piisab Anna vaatamisest, et enamik kodukontorit tegevaid inimesi istuks korralikult laua taha või läheks isegi tagasi kontorisse, kirjutab Stuff

Teadlased lõid 3D-mudeli tuleviku töötajast, kes teeb tööd kodukontoris.
Teadlased lõid 3D-mudeli tuleviku töötajast, kes teeb tööd kodukontoris. Foto: Stuff
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles